ツ✌☞ رشته ریاضی یا تجربی ☜✌ツ

در انتخاب رشته سال اول دبيرستان رشته رياضي را انتخاب کنم يا تجربي؟

 

 انتخاب رشته سال اول دبيرستان: رشته رياضي يا رشته تجربي؟

 

اين سوال و سوالات مشابه با آن، ابهامي است که در زمان انتخاب رشته بسياري از دانش آموزان فارغ التحصيل اول دبيرستان  به وجود مي آيد. شايد پيدا کردن پاسخ درست اين سوال در شما زمينه هاي موفقيت بيشتر شما را در سال هاي آينده فراهم کند.

 

 

 

نکته اول در انتخاب اين دو رشته توجه به موارد درسي مشترک و غير مشترک در اين دو رشته است. در اين دو رشته حدود 80 درصد مطالب مشابه با يکديگر هستند. تفاوت اصلي محتوايي اين دو رشته در دروس زيست شناسي ( مربوط به رشته تجربي)، دروس جبر احتمال، هندسه، هندسه تحليلي و رياضيات گسسته (مربوط به رشته رياضي) مي باشد. به جز اين دو گروه از درس ها اغلب مباحث درسي بين اين دو رشته از نظر محتوايي يکسان هستند. پس اين نتيجه گيري را مي توان داشت که از نظر محتواي علمي اين دو رشته تفاوت زيادي ندارند.

 

نکته دوم در انتخاب رشته، شرايط رشته هاي دانشگاهي مربوط به اين دو مي باشد. زير مجموعه رشته هاي دانشگاهي مربوط به رشته تجربي عبارتند از: خانواده پزشکي (پزشکي، دندان پزشکي، داروسازي، فيزوتراپي، راديو لو‍ژيو ...) ، خانواده زيست شناسي، خانواده مهندسي کشاورزي، خانواده بيوتکنولوژي و خانواده شيمي

 

زير مجموعه رشته هاي دانشگاهي مربوط به رشته تجربي عبارتند از: خانواده مهندسي برق (کنترل، مخابرات، الکترونيک و قدرت)، خانواده مهندسي مکانيک، خانواده مهندسي شيمي، خانواده مهندسي کشاورزي، خانواده مهندسي کامپيوتر، مهندسي صنايع و بسياري ديگر از رشته هاي مهندسي، خانواده علوم پايه (فيزيک، رياضي و شيمي)و...

 

پس هر شخص در هر رشته (رياضي و تجربي) مي تواند انتخاب دانشگاهي خود را در ميان طيف وسيعي از رشته ها داشته باشد.

 

نکته سوم توجه به بازار کار مربوط به هر رشته مي باشد. با توجه به وضعيت کشور در مقاطعي توجه و نياز به برخي از رشته تغيير مي کند. پس لازم است تا شما تحقيق مناسبي درخصوص وضعيت تحصيلي رشته هاي دانشگاهي و بازار کار آن داشته باشيد.

 

 

 

 

 

درمجموع مي توان اين نتيجه را گرفت که اين دو رشته اولا از نظر محتوايي تفاوت زيادي ندارد و از طرف ديگر هر يک با طيف وسيعي از رشته هاي دانشگاهي مواجه است. بنابراين کمي تمرکزو توجه به علايق خود و کمي مشورت مي تواند زمينه ساز انتخاب درست شما در اين خصوص باشد.

شرایط ورود

 

 

 

۱- مجموع نمرات در دو درس ریاضی و علوم تجربی در دوره ی ۳ سال راهنمایی که قبول شده است بدون ضریب کمتر از۳۰ نباشد.
طبق قانون آموزش پرورش ولی مدارس معدل بالای 16 می پذیرند ۲- اولاً در دوره ی دبیرستان در دو درس ریاضی (۱) و فیزیک( ۱) و آزمایشگاه ، بدون تبصره قبول شده باشد. دوما درس ریاضی را نمره ی ۱۲ به بالا داشته باشد . سوماً ،معدل رشته برای ورود به رشته ریاضی فیزیک (۱) از ۱۲ به بالا باشد. طبق قانون آموزش پرورش ولی مدارس معدل بالای 16 می پذیرند.

رشته تحصیلی ریاضی فیزیک از شاخه متوسطه نظری در ایران است.
همانطور که از اسم این رشته پیداست دروس اصلی و مهم این رشته درس ریاضی و فیزیک است. دانش ریاضی از پیش نیازهای اصلی برای موفقیت در این رشته محسوب می شود بنابراین دانش آموزانی که وارد رشته ریاضی و فیزیک می شوند باید به درس ریاضی علاقه‌مند باشند و توانایی لازم برای یادگیری مطالب مربوط به این درس را داشته باشند. یکی دیگر از پیش زمینه های لازم در این رشته ، قوی بودن دانش آموز در درس فیزیک و شیمی می باشد. از آنجایی که اکثر رشته های دانشگاهی مربوط به این رشته در این دو درس ( فیزیک – شیمی) ضرایب مهمی دارند، بنابراین قوی بودن دانش آموز در این دروس بسیار مهم است. تجربه نشان می دهد دانش آموزانی که بهره هوشی ( توانایی ذهنی ) بالا و سرعت عمل ذهنی خوبی دارند، موفقیت بیشتری به دست می آورند. قدرت تجزیه – تحلیل و تجسم اجسام فضایی ( تصور اشکال و اجسام در ذهن ) از دیگر توانایی های لازم برای توفیق در این رشته می باشد. نام رشته ریاضی فیزیک، با رشته های فنی و مهندسی دانشگاه ها عجین شده است. بنابراین اکثر مشاغل فنی و مهندسی، از طریق تحصیل در رشته ریاضی و فیزیک قابل دسترسی خواهد بود و از آنجا که کشور ما در حال صنعتی شدن می باشد نیاز جامعه ما نیز به رشته های فنی و مهندسی بیش از سایرین است. به جرات می توان گفت رشته ریاضی از نظر رشته های دانشگاهی و مشاغل مربوط به آن از متنوع ترین رشته های موجود در دوره متوسطه است.

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:


برچسب‌ها:

تاريخ : چهار شنبه 5 آذر 1393برچسب:, | 20:2 | نویسنده : meysam |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • مقالات الکترونیک